Hva skjer. Siste nytt innen Barfotløping.

Det er en stund siden jeg har skrevet noe på bloggen, men har drevet med ett annet prosjekt også som handler om datamaskiner Chromebooks.

Denne mangelen på forskning på Barfotløping har ikke bremset den voksende «naturlige løpebevegelsen», der det er en sterk tro på at å gå uten sko reduserer risikoen for kroniske skader. Grunnen? Alt handler om løpeteknikk.

«For de fleste vil du sannsynligvis ha bedre mekanikere som kjører barbeint,» «Det oppmuntrer til et løpemønster som er mer effektivt.»

Barfotløpe bevegelse er vanligvis kortere og mer kompakt, og berører mer direkte under overkroppen. Den gangarten er bedre på linje med kroppens tyngdepunkt og fører vanligvis til en økt bøyning i kneet, slik at leddene dine bedre absorberer Belastningen.

Løpere som går barbeint har også en tendens til å lande mer på forfotballen enn hælen, noe som øker bevegelseseffektiviteten.

«Samlet sett er det ett mer naturlig løpe teknikk som reduserer belastningen på leddene dine,» 

Så sko eller ingen sko å løpe?

Dette trenger ikke være et enten-eller-spørsmål. Vurder heller å gjøre begge deler.

Ved å prøve barfotløping som en den del av treningen, start forsiktig. Se det som en variasjon i rutinen din, som bakker eller intervaller. «De fleste løpere ville ha godt av å trene barbeint,» . «Det kan være et flott verktøy for variasjon.»

Minimalist skotilbyr også et mellomgrunnsalternativ. Disse skoene har mindre demping og støtte enn tradisjonelle løpeutstyr, samtidig som de gir litt beskyttelse for føttene dine.

Sincerely

Lars Bjørbæk
Nyheimvegen 6a
6905 Florø, Norway
Tel: 90142440
Facebook page: https://www.facebook.com/Larsbarefoot/
Instagram:
https://www.instagram.com/larsbarefoot/

My website
Larsbarfot.no mostly in Norwegian