Min Akilles smerte

Har en god stund hatt vondt i Akilles senen og skal fortelle litt om meg og skaden, ikke skade spesifikk.

Det begynte en gang i 2019 på høyre fot og da prøvde jeg å kutte ut løping en periode, så startet jeg å trene alternativt men følte det ikke hjalp noe særlig, da bestemte jeg meg for å oppsøke en lege og fikk da diagnosen Akillestendinitt.

legen ga meg da kortison sprøyte og smerte stillende, jeg fortsatte med alternativ treningen, men ble ikke bedre og gikk til legene igjen fikk da ny kortison sprøyte og smerte stillende, fortsatte alternativ trening ble ikke bedre. prøvde meg litt på løping igjen for så hvordan det var var litt opp og ned men løpte jeg for mye ble det veldig vondt etterpå,

Da bestemte jeg meg for å ta kontakt med fysioterapeut se om det kunne hjelpe meg. Med engang fikk jeg ny diagnose Akilles Bursitt, det er den diagnosen jeg har følgt til nå og her ser du ett bilde på forskjellen på en fot som er Normal og en med Bursitt.

Jeg har testet ut forskjellige ting med Fysioterapeut som fks styrketrening knebøy,tåhev,beinpress, når jeg ikke gjorde styrketrening så syklet jeg og det ble verre etterpå og da testet jeg Elliptica Machine det gjorde ikke problemet noe verre men litt bedre men ikke helt bra, så da la vi til litt løping på tredemølle og jobbet oss litt oppover med mengde fikk mindre vondt etter en stund. Så prøvde jeg å løpe ute det ble en del vondere og jeg begynte å halte litt men bygde gradvis opp på km og fart ble litt bedre etterhvert, nå er det løping jeg gjør mest men er ikke smertefritt. så nå går jeg 2 ganger i uka til Fysio, der jeg sykler og gjør diverse øvelser som fks tåhev mot en vegg der jeg står som en stol,bein press,slynge. I morgen skal jeg til Bergen og ta MR av foten min.

Her er noen bilder av foten min. Vil du jeg skal skrive noe mer grundig så må du gi meg beskjed så skal jeg det.